İçeriğe atla
23:06
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
ARTVİN'DE HEYELAN FACİASI: TOPRAK ALTINDA KALAN 4 GENCİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI
Artvin

ARTVİN'DE HEYELAN FACİASI: TOPRAK ALTINDA KALAN 4 GENCİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Artvin’in Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nda büyük bir felakete neden oldu. Önceki gece saat 03.15’te meydana gelen heyelan sonucu yola yamaçtan dev toprak ve kaya kütleleri düştü, yol çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Heyelan altında kaldığı belirlenen 28 plakalı bir otomobilde bulunan Giresunlu 4 gencin cansız bedenlerine yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda ulaşıldı.
M MehmetunluYayın · 09.12.2024
14:43
104 okundu
MehmetunluYayın: 09.12.2024 · Güncelleme: 16.07.2026

Artvin’in Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde önceki gece yaşanan heyelan sırasında Karadeniz Sahil Yolu’nda toprak altında kalan Giresunlu 4 gencin içinde bulunduğu aracın yeri havadan dron ile yapılan alan taraması ile tespit edilerek aracın bulunduğu yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında kayıp 4 gencin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Artvin’in Arhavi ilçesinde önceki gece saat 03.15 sıralarında Kıyıcık mevkiinde yaşanan heyelan, Karadeniz Sahil Yolu’nun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Heyelan nedeniyle yamaçtan kopan dev toprak ve kaya kütleleri ile ulaşımın çift yönlü olarak ulaşıma kapandığı kara yolunda dün gün boyu yol açma çalışması yapıldı. Rize’nin Fındıklı ve Artvin’in Arhavi ilçelerindeki her iki noktadan başlatılan heyelan temizleme çalışmalarında iş makinelerinin hummalı çalışması sonrasında 200 metrelik alan toprak ve taş yığınlarından temizlenerek dün akşam saat 22.00 sıralarında 19 saat süren çalışmanın sonunda yol tek şeritten ulaşıma açıldı.

Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (3)

Heyelanda 28 plakalı bir aracın toprak altında kaldığı iddialarına karşın ise bugün heyelan sahasında uzman ekipler tarafından arama çalışması başlatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tüneldeki kamera görüntülerinin incelenmesi sonrasında 28 plakalı bir otomobilin tünelde kaydının olduğu ancak çıkışının olmadığı belirlendi. Yolun açılan kısmında herhangi bir araç çıkmazken, bugün trafiğe açılmayan şeritte ve deniz tarafında toprak altında havadan dron ile alan taraması yapıldı. Toprak altında otomobile ait bir metal taraması yapılırken, uzman hassas burunlu köpekler de arama çalışmalarına katıldı. Aramalar sonucunda 11.45 sıralarında drona takılı Maden Tetkik Arama’ya (MTA) ait cihazın sinyalinin bulunduğu bölgede yapılan çalışma sonrasında deniz tarafında toprak altında bir metal yığını tespit edildi. Bölgede iş makinelerinin çalışması sonrasında toprak altındaki araca ulaşıldığı belirtildi. Aracın bulunduğu yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonrasında Giresun’dan Batum’a geçtiğimiz Cumartesi günü Murat Turhan’ın kullandığı 28 AAB 485 plakalı otomobil ile giden ve kendilerinden yaklaşık 2 gündür haber alınamayan sürücü Murat Turhan ile araçtaki Aykut Tiryaki (24), Nuri Apaydın (38) ve Görkem Özdemir’in (25) de cansız bedenleri araç içinde bulunduğu öğrenildi.

Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (1)Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (8)Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (7)Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (5)Artvi̇n'de Heyelan Faci̇asi Toprak Altinda Kalan 4 Genci̇n Cansiz Bedenleri̇ne Ulaşildi (6)

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Mehmetunlu
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan