İçeriğe atla
04:03
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Artvin

Artvin'deki Heyelan Riski Devam Ediyor, Köylüler Tedirgin

Artvin’in Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 tarihinde meydana gelen, Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşımın kapanmasına neden olan 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sonrası bölgedeki Güngören köyü sakinlerinin tedirginlikleri sürüyor. Heyelanın yaşandığı yamacın üstünde yer alan köyde heyelan riski devam ederken, yoldaki hafriyat temizliği ise tamamlanamadı.
G GulayYayın · 28.01.2025
10:07
2 okundu
GulayYayın: 28.01.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Artvin’in Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 tarihinde meydana gelen, Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşımın kapanmasına neden olan 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sonrası bölgedeki Güngören köyü sakinlerinin tedirginlikleri sürüyor. Heyelanın yaşandığı yamacın üstünde yer alan köyde heyelan riski devam ederken, yoldaki hafriyat temizliği ise tamamlanamadı.

Güngören Köyü heyelanın hemen üzerindeki konumu nedeniyle büyük bir risk altında. 209 haneli köyde, 9 hane doğrudan tehlike altında bulunurken, bu evlerden 2’si tahliye edildi. Köy sakinleri, her an başka bir heyelan meydana gelme korkusuyla yaşamaya devam ediyor.

Köyün yollarında, tarım arazilerinde hatta evlerde çatlamalar meydana geldiğini belirten yöre sakinleri, heyelan bölgesindeki tehlikenin devam ettiğini belirterek yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güngören Köyü Muhtarı Murat Yılmaz, “8 Aralık’ta köyümüzde büyük bir heyelan meydana geldi. Heyelanda bugüne yaklaşık 50 gün geçti. Her gün buralara gelip inceleme yapıyorum. Kaymalar, çatlamalar, patlaklar devam ediyor. Risk devam ediyor. Bir an önce büyük bir felaket yeniden yaşanmadan önlem alınması gerekiyor. Neredeyse her gün toprak kayması meydana geliyor. AFAD geldi gerekli incelemeyi yaptı. Gerekli evleri boşalttı. Ama dediğim gibi risk devam ediyor bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.

Köy sakinlerinden Hasan Arslan ise “Ben bu köyde doğdum, bu köyde mezarım olacak. Fakat bu heyelan nedeniyle bir sürü zarar gördük. Bunun devletimiz tarafından mağduriyetin giderilmesi lazım” derken, Selman Zaim de “Elimiz ayağımız birbirine dolandı. Hiçbir şekilde can güvenliğimiz yok. Hayatımız burada geçiyor, yaşantımız burada geçiyor. Yeni yaptığımız evler belki de kamulaştırma olacak. Bizde günah, bu şartlarda ev yapamayız. Benim köylümün can güvenliği alınması lazım” ifadelerini kullandı.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Gulay
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan