Yozgat'ta düzenlenen 3. Bozok Film Festivali, sinemaseverlere dolu dolu üç gün yaşattı. Türk sinemasının efsane ismi, "Sultan" lakaplı Türkan Şoray, festivale onur konuğu olarak katıldı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya anlamlı bir yanıt verdi: “Dünyada savaşlar bitsin istiyorum.”
Bozok Film Festivali'ne Büyük İlgi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen festival, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi’nin katkılarıyla 8-10 Ekim tarihleri arasında düzenlendi. Festival boyunca film gösterimleri, ünlü yönetmen ve oyuncularla söyleşiler, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlik sinemaseverlerle buluştu.
Türk sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray, Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Becerikli’nin moderatörlüğünü yaptığı söyleşide hayranlarıyla bir araya geldi. Bu samimi buluşmada, Şoray hayat hikâyesi, sinemadaki başarıları ve kariyeri hakkında ilham verici paylaşımlarda bulundu.
Türkan Şoray’dan Barış Mesajı
Festivalin kapanış töreninde konuşan Türkan Şoray, gençlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, festivalin özellikle genç yeteneklere önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Şoray, İsrail’in Gazze’ye saldırıları hakkında sorulan bir soruya ise şu sözlerle cevap verdi: “Dünyada savaşlar bitsin istiyorum.” Bu açıklaması, festival katılımcıları arasında büyük yankı uyandırdı.
Festivalin Onur Konuğu Türkan Şoray’a Teşekkürler
Bozok Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. Bozok Film Festivali’nin kapanış törenine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve diğer yerel yetkililer katıldı. Törenin sonunda, Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Türkan Şoray’a çiçek ve hediyeler takdim edildi.