İçeriğe atla
04:17
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Samsun’un ulaşım filosuna 10 körüklü otobüs katıldı
Samsun

Samsun’un ulaşım filosuna 10 körüklü otobüs katıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), toplu taşıma filosunu yenilemeye devam ediyor. Yüksek yolcu kapasitesi ve uzunluğu ile dikkat çeken 10 adet 18 metrelik körüklü otobüs kente ulaştı.
K KizilirmakofsetmatbaasiYayın · 05.08.2025
15:48
1 okundu
KizilirmakofsetmatbaasiYayın: 05.08.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), toplu taşıma filosunu yenilemeye devam ediyor. Yüksek yolcu kapasitesi ve uzunluğu ile dikkat çeken 10 adet 18 metrelik körüklü otobüs kente ulaştı.

SBB, kent içi toplu taşımada araç filosunu daha güçlü hale getirmek için çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi aldığı yeni otobüslerle kentte toplu taşımayı daha hızlı ve daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda geçen yıl ekim ayında 10 adet körüklü otobüs, bu yıl içinde ise 25 adet 12 metrelik, engelli erişimine uygun alçak tabanlı solo tipi otobüs alınarak ulaşım filosunu dahil edilmişti. Son olarak 10 adet 18 metrelik körüklü otobüsün daha alımı yapıldı. Böylece toplu taşımada kullanılacak körüklü otobüslerin sayısı 20’ye yükseldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından kente yeni kazandırılan toplam otobüs sayısı ise 45 oldu.

Yeni alınan 146 yolcu kapasiteli 10 körüklü otobüs Samsun’a getirildi. Körüklü otobüsler özellikle uzunluğu ve yüksek yolcu kapasitesiyle dikkat çekiyor. Araç filosuna yeni kazandırılan otobüslerle Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Samulaş A.Ş. tarafından verilen toplu taşıma hizmetinin daha kaliteli ve konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor. Ulaşımla ilgili yapılan her çalışmayı atılan her adımı büyük titizlikle gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Halit Doğan, ayrıca şunları söyledi:

"Konforlu ve hızlı ulaşım hedefimiz doğrultusunda kent içi toplu taşımada yer alan araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak 10 körüklü otobüsümüzü daha filomuza dahil ettik. Bu güzel haberi hemşehrilerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle Samsun’umuza hizmet etmek için gece-gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Ulaşım alanındaki her çalışma her zaman bizim önceliğimiz. Hemşehrilerimize daha konforlu bir şekilde toplu taşıma hizmeti sunmak için peş peşe adımlar attık. Göreve geldikten sonra hızla 10 adet körüklü otobüsümüzü şehrimize kazandırmıştık. Ardından bu yıl içinde yaptığımız yeni alımlarla toplamda 25 adet 12 metrelik solo tipi otobüslerimizi toplu taşıma filomuza dahil ettik. Şimdi de 10 tane daha körüklü otobüsün alımını tamamladık. Yeni körüklü otobüslerimiz de kentimize ulaştı. Böylece kent içi toplu taşımada araç filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olduk. Yeni otobüslerimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun."

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Kizilirmakofsetmatbaasi
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan