İçeriğe atla
05:08
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Ordu’dan Elazığ’a yardım eli
Samsun Haber

Ordu’dan Elazığ’a yardım eli

Ordu’dan Elazığ’a 2 yardım tır’ı ile 50 bin kişiye sıcak yemek dağıtan mutfak tırı gönderildi.
A adminYayın · 25.01.2020
09:13
772 okundu
adminYayın: 25.01.2020

Deprem duyulmasının hemen ardından Ordu’dan sabaha kadar 4 yardım tırının yanısıra arama kurtarma ekipleri ve günlük 50 bin kişiye sıcak yemek sağlayan mobil mutfak tır’ı Elazığ’a gönderildi.
Depremin meydana gelmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler sosyal medya üzerinden Elazığ için yardım çağrısında bulundu. Başkan Güler’in yaptığı çağrının ardından Ordulular adeta seferber oldu. Sabaha kadar süren çalışma ile vatandaşlar insani ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleriyle Büyükşehir Belediyesine akın etti. Kısa bir zaman içerisinde 3000 battaniye, 4000 uyku seti, 3000 çocuk bezi ve kıyafetlerden oluşan 2 TIR ile günlük 50 bin kişiye sıcak yemek kapasiteli 1 mobil mutfak TIR’ından oluşan 3 TIR deprem bölgesine gönderildi.
Bununla yetinmeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi gelişmiş malzeme ve teçhizatlardan oluşan 3 Arama-Kurtarma ekibini de bölgeye sevk etti.

“Birlikten kuvvet doğar”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, yaptığı açıklamada, Ordulular olarak gerçekleştirdikleri çalışma ile Türk halkının zor durumlarda birlik ve beraberlik örneğini gösterdiklerini söyledi.
Atik, “Bu akşam Ordu halkı büyük birlik ve beraberlik örneği göstererek Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı çağrıya sessiz kalmadı. Halkımız tüm kalbi ve benliğiyle el ele vererek güzel bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Bu akşam buradan 3 tırımızı Elazığ’a göndermek üzere buradan uğurluyoruz. Ayrıca mobil mutfak tırımızla 50 bin kişiye yemek verecek bir organizasyonu Elazığ’da başlatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yaptığımız bu hizmetler diğer çevre ilçelerimizin ve illerimizin vermiş olduğu destekle birlikte Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimize hizmet verecektir. Birlikten kuvvet doğar” dedi.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: admin
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan