İçeriğe atla
07:43
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
İlkadım'da atık malzemeler el emeğine dönüşüyor
Samsun

İlkadım'da atık malzemeler el emeğine dönüşüyor

İlkadım Belediyesinin El Emeği ve Güzel Sanatlar Kurslarında atık malzemelerden üretilen ürünler, kursiyerlere gelir kapısı oluyor.
S SahinolemreYayın · 08.02.2026
12:52
7 okundu
SahinolemreYayın: 08.02.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

İlkadım Belediyesinin El Emeği ve Güzel Sanatlar Kurslarında atık malzemelerden üretilen ürünler, kursiyerlere gelir kapısı oluyor.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı El Emeği ve Güzel Sanatlar Kurslarında çalışmalar devam ediyor. Kadın kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünler, kursiyerlere önemli bir gelir kapısı oluyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda kursiyerler, süs eşyalarından kıyafete, oyuncaktan sirkeye kadar birçok ürünü atık ve geri dönüşebilen malzemelerinden titizlikle üretiyorlar.

Kursiyerlerin atık malzemelerle ürettikleri ürünlerin geri dönüşüm bilinciyle doğayı korumaya yönelik önemli bir adım olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, '4 farklı merkezde kadınlara yönelik devam eden kurslarda kursiyerler, aldıkları eğitimler doğrultusunda ürünler tasarlayarak üretim yapıyorlar. Ortaya çıkan bu ürünlerin de satışını yaparak, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kursiyerlerimiz, kurslarda kıyafetler dikiyor, tablolar yapıyor, ev gereçleri üretiyorlar. Ayrıca süs eşyalar, yoğurt mayalama kabı, oyuncak ve sirke üretiyorlar. Bu ürünlerin en önemli özellikleri de atık ve geri dönüşebilen malzemelerden üretilmeleridir. Kadınlarımız, kurslarda aldıkları eğitimlerle mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamalarının yanı sıra, doğanın korunmasına da önemli katkılar sağlıyorlar. Üretilen bu ürünleri de 31 Mart 2026 Salı günü Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz sergi ile görücüye çıkaracağız. Kadın emeğinin gücüne inanan ve çevre dostu bir belediye olarak, çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz' dedi.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan