İçeriğe atla
23:33
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
'Dünya Pide Günü'nde Çarşamba pidesi miniklerle buluştu
Samsun

'Dünya Pide Günü'nde Çarşamba pidesi miniklerle buluştu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde geleneksel lezzetler, minik öğrencilerle buluştu.
S SahinolemreYayın · 07.04.2026
14:19
7 okundu
SahinolemreYayın: 07.04.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun'un Çarşamba ilçesinde geleneksel lezzetler, minik öğrencilerle buluştu.

'7 Nisan Dünya Pide Günü' kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu'nda anlamlı ve renkli bir etkinlik düzenlendi. Çarşamba Ticaret Borsası'nın (ÇTB) organizasyonda, Çarşamba Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çarşamba Lokantacılar Esnaf Odası ve Zübeyde Hanım Anaokulu iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Çarşamba'nın coğrafi işaretli lezzeti olan 'Çarşamba pidesi' öğrencilerle tanıştırıldı.

Ekinlik, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman'ın açılış konuşması ile başladı. Toraman konuşmasında, Çarşamba pidesinin bölgenin en önemli kültürel değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerle yerel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Çocukların küçük yaşta kendi kültürlerini tanımasının kıymetine değinen Toraman, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlikte bir pide ustası, meşhur Çarşamba pidesinin yapım aşamalarını uygulamalı olarak miniklere gösterdi. Hamurun hazırlanmasından açılmasına, iç harcının yerleştirilmesi sürecine kadar tüm aşamalar çocukların büyük ilgisiyle takip edildi. Özellikle kapalı ve çiğ kıyma ile hazırlanan Çarşamba pidesinin yapımı hem öğretici hem de eğlenceli anlara sahne oldu. Etkinlik sonunda hazırlanan pideler misafirlere ve öğrencilere ikram edildi.

Kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapılan etkinlikte, hem yerel gastronominin tanıtılması hem de çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlanması hedeflendi. Renkli görüntülere sahne olan program, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Programa ayrıca, ÇTB meclis üyeleri, Çarşamba Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Gümüş, Çarşamba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emin Cahit Ertosun, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Katibe Pelit, öğretmenler, kurum personelleri ve öğrenciler katıldı.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan