Bafra Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 4 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra Belediye Meclis Üyeleri Ömer Ocak ve Turgay Bayrak, ilçeye belediye tarafından balık hali ve balık lokantası yapılması yönünde öneride bulundu.
Bafra’ya Daha Modern ve Hijyenik Bir Balık Hali Önerisi
Deniz kenarında olmasına rağmen balığa yeterli erişimin sağlanamadığı Bafra’da, hem balık satan esnafın daha sağlıklı ve elverişli koşullarda çalışmasını hem de vatandaşların hijyenik bir ortamda uygun fiyatlarla balık almasını sağlayacak proje, mecliste ilgiyle karşılandı. CHP’li üyeler tarafından ayrıntılı bir şekilde faydaları açıklanan ve görsellerle desteklenen öneri, aynı zamanda uygun fiyatlı balık tüketimini teşvik edecek bir lokanta da içermektedir.

Trafik ve Tarihi Alanların Korunmasına Katkı Sağlayacak
Proje kapsamında şehir içi trafiğinin rahatlatılması, tarihi alanların korunması ve balık satan esnafın satışlarının artırılması hedefleniyor. Ayrıca, belediye kaynaklarıyla yapılması planlanan bu yatırım sayesinde Bafra Belediyesi’nin kira gelirlerinin de artacağı vurgulandı.

CHP’li Üyeler Gündeme Taşıdı
Bafra Belediye Başkanı’nın toplantı gündemine almadığı proje teklifi, öneriler bölümünde CHP’li meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. Proje içeriği ve görselleri meclis üyeleriyle paylaşıldı. Tüm belediye meclisi tarafından ilgiyle karşılanan projenin hayata geçirilmesi için CHP’li meclis üyelerinin çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
