İçeriğe atla
16:32
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Başkan Sandıkçı: 'Kültür ve sanatta öncü olmaya devam ediyoruz'
Samsun

Başkan Sandıkçı: 'Kültür ve sanatta öncü olmaya devam ediyoruz'

Samsun'un Canik Belediyesi, sürdürdüğü kültür ve sanat programlarına 'Geleneksel Yöntemlerle Kadim Şifanın İzinde' konferansı ve '5. Geleneksel Hanım Konakları' sergisiyle devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede kültür ve sanat programlarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.
S SahinolemreYayın · 08.06.2026
13:01
1 okundu
SahinolemreYayın: 08.06.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun'un Canik Belediyesi, sürdürdüğü kültür ve sanat programlarına 'Geleneksel Yöntemlerle Kadim Şifanın İzinde' konferansı ve '5. Geleneksel Hanım Konakları' sergisiyle devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede kültür ve sanat programlarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

Canik Belediyesi, kültür ve sanat programlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Haziran ayında da kültür ve sanat etkinliklerini dolu bir şekilde sürdüren Canik Belediyesi, Kadim Hemşire adıyla tanınan ve ilgiyle takip edilen sağlık uzmanı Ayten Dide Uzunlar'ı 12 Haziran 2026 tarihinde ilçede gerçekleştireceği 'Geleneksel Yöntemlerle Kadim Şifanın İzinde' konferansıyla vatandaşlarla buluşturacak. Geçen hafta, ilçede düzenlediği 13. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması ile Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda dereceye giren katılımcıları ödülleriyle buluşturan Canik Belediyesi, ayrıca 12, 13 ve 14 Haziran 2026 tarihlerinde hanım konakları kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği eserlerin yer alacağı 5. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi'nde binleri ağırlayacak.

Canik'te hem gönüllere, hem de bilgi dünyasına hitap eden kültür ve sanat programlarını ara vermeden sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kültür ve sanatta öncü olmaya devam ettiklerini söyledi. Kültür ve sanat etkinlik takvimini vatandaşların önerileri doğrultusunda oluşturduklarını kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, 5. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi'nin aynı zamanda ilçede sürdürdükleri eğitim seferberliğinin bir yansıması olduğuna değinerek, 'Etkinlik takvimini hemşehrilerimizin ve gençlerimizin önerileri doğrultusunda oluşturuyor, alanında seçkin isimlerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat programlarımızda binleri ağırlamayı sürdürüyoruz. Haziran ayı içerisinde düzenleyeceğimiz 5. Geleneksel Hanım Konakları Sergimizle, uygulamalı eğitimlerle meslek hayatına hazırlanan kursiyerlerimizin, eğitim yılı boyunca hazırladıkları el emeği ürünleri hemşehrilerimizle buluşturacağız. Kültür ve sanat sahasındaki öncü kimliğimizi, yeni projeler ve programlarla taçlandırmaya devam edeceğiz' ifadelerinde bulundu.

Canik Belediyesi'nin '5. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi' 12 Haziran 2026 Cuma günü saat 10.00'da özel bir alışveriş merkezinin sergi alanında kapılarını ziyaretçilere açacak. 'Geleneksel Yöntemlerle Kadim Şifanın İzinde' konferans programı ise 12 Haziran 2026 Cuma günü saat 14.00'da Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi'nde başlayacak.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan