İçeriğe atla
02:04
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Bartın’da Kar, Yağmur ve Fırtına Bir Arada
Bartın

Bartın’da Kar, Yağmur ve Fırtına Bir Arada

Bartın’da günlerdir süren sağanak yağış şehir merkezinde bugün de devam ederken, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu.
A adminYayın · 28.01.2024
21:05
8,068 okundu
adminYayın: 28.01.2024 · Güncelleme: 16.07.2026

Bartın’da günlerdir süren sağanak yağış şehir merkezinde bugün de devam ederken, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Yağmur nedeniyle ırmakların dolup taştığı Bartın’da kar nedeniyle ise 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Fırtına ve dalgalar nedeniyle de gemiler Bartın açıklarına demir atarken, dalga boyu 5 metreye ulaştı.

A W129867 07

Bartın’da günlerdir yağan yağmur, bugün de etkisini sürdürdü. Şehir merkezinde bugün de devam eden yağış ve su birikintileri nedeniyle yaya ve araç sürücüleri zor anlar yaşarken, Bartın Irmağı’nın ise su seviyesi yükseldi. Yalı bölgesinden geçen kolu taşma noktasına gelen ırmağın Çağlayan piknik alanının önünden geçen kolu ise taşarak, yolun bir kısmını su altında bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan sis nedeniyle ise zaman zaman görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü.

Şehrin yüksek kesimlerinde sağanak yağış yerini bu sabah kara bıraktı. Kar nedeniyle 14 köy yolu ulaşıma kapanırken, 3 köyde ise elektrik kesintileri yaşandı. Yüksek kesimlerde kalınlığı 40 santimetreyi bulan kar nedeniyle Bartın-Amasra, Bartın-Karabük ve Bartın-Zonguldak karayollarında ulaşım güçlükle sağlandı. Karla mücadele ekipleri alarma geçerek, kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Elektrik kesintileri nedeniyle harekete geçen Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, ekipleri, kar, soğuk ve zorlu çalışma şartlarına rağmen kopan telleri onararak, arızalara müdahale etti. Kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplanan köyler, sis ile birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Öte yandan Bartın’ın Karadeniz sahillerinde sis ve fırtına etkili oldu. Şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle yük gemileri motorlarını durdurarak, açıklara demir attı. Sahillerdeki kayalık alanlara çarpan dalgaların boyu ise 5 metreye ulaştı.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: admin
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan