AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde bir basın açıklaması yayımlayarak darbe zihniyetini bir kez daha kınadı. Açıklamada, 28 Şubat sürecinin millet iradesine karşı yapılan açık bir müdahale olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “28 Şubat, başına ne sıfat eklenirse eklensin, amasız fakatsız bir darbedir. Seçilmiş hükümet, silahların gölgesi altında görevden el çektirilmiş, irtica bahanesiyle toplumun geniş kesimlerine yönelik karalama ve dışlama kampanyası yürütülmüştür. Katsayı adaletsizliği ve başörtüsü yasakları gibi uygulamalarla gençlerin eğitim hakkı elinden alınmış, insanların gelecekleri karartılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Darbe sürecini 1000 yıl sürecek bir proje olarak görenlerin, en net cevabı milletin kendisinden sandıkta aldığı belirtilerek, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin vesayet odaklarıyla mücadelesinin kesintisiz sürdüğü vurgulandı. Açıklamada, “AK Parti iktidarı, medyadan bürokrasiye, sermayeden siyasete kadar her alanda darbe ve vesayet odaklarını bozguna uğratmıştır. Bugün savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda elde edilen başarılar, bu mücadele sayesinde gerçekleşmiştir” denildi.
15 Temmuz’da milletin verdiği mücadeleye de atıfta bulunulan açıklamada, son dönemde bazı çevrelerin vesayet günlerini hatırlatan söylemlerine dikkat çekilerek, “Demokrasi dışı yollarla millet iradesine müdahale etmek isteyenlerin tarihten ders alması gerekir” ifadeleri kullanıldı.
AK Parti olarak, darbeci zihniyete karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtilen açıklama, “Milletimizin bir daha 28 Şubat gibi süreçleri yaşamaması için demokrasi bilincini ve millet iradesini her zaman güçlü tutacağız” sözleriyle tamamlandı.